fredag 5. februar 2010

Sveiseblinde politikere...?

Oslo-benken vil flytte Vikingskipene til Bjørvika. Det er lett å se argumentene som brukes, men vanskelig å forstå -- ogå akseptere dem. Oslo har en opplevelsesperle på Bygdø - i en naturskjønn ramme trekkes visuelle tråder fra vikingetidens vågemot, skipsbyggingskunst og kultur, via bomiljøer, bygninger og gjenstander fra før middelalderen fram til i dag, til enkeltmenneskets bragd i beste vikingeånd, opplevd på Fram - og Kon Tikimuseene. Rammet inn av Sjøfartsmuseets flotte anskueliggjøring av den kommersielle skipsfartens historie. Alt innenfor en akseptabel radius, og om sommeren: Med en adkomst via fjorden som er en opplevelse i seg selv.
Og dette vil man splitte? Risikoen for å ødelegge vikingskipene er grunn nok for å droppe Bjørvika-prosjektet, men selv om man skulle finne en helt trygg transportmåte: Dropp planene!
Skulle flytting bli vedtatt, tror jeg at et velstående ektepar bosatt i et gods i Larvik gjerne tar en prat med thor Heyerdahl jr.. som allerede har sagt at han vil flytte Kon Tiki-museet til Larvik om vikingskipene flyttes.
Sats heller på bedre markedsføring og bedret adkomst til Bygdø...

Ingen kommentarer: